Trapliften zijn soms noodzaak

Een traplift kan vaak een erg noodzakelijke aanschaf zijn. Als u ouder begint te worden en daardoor de trap niet meer goed op kunt, dan kan dit erg vervelend zijn. Ook als u de trap niet meer op kunt komen omdat u minder valide bent geworden is een traplift vaak noodzakelijk.

Een optie die u heeft is een aanbouw doen aan uw huis. Door een aanbouw aan uw huis hoeft u de boven verdieping van uw huis niet meer te gebruiken. Het nadeel hiervan is dat een aanbouw vaak veel geld kost. Ook is uw huis lange tijd een rotzooi tijdens de verbouwing. Een ander nadeel is dat niet ieder huis geschikt is om een aanbouw bij te doen en u een verwaarloosde boven verdieping heeft. Als u dus moet kiezen tussen een aanbouw aan uw huis of een traplift dan is de keuze vaak snel gemaakt.

Er is nog een andere optie en dat is naar een gelijkvloerse woning verhuizen.

Een traplift laten plaatsen is natuurlijk veel simpeler dan verhuizen. Het is dus duidelijk dat een traplift vaak de simpelste, goedkoopste en beste oplossing is als u niet meer goed de trap op kunt lopen.

Als u dus minder goed te been bent om wat voor reden dan ook, dan is het verstandig om informatie over trapliften op te gaan doen. Als u niet meer goed te been bent kan de trap in uw eigen huis voor gevaarlijke scenario's zorgen. Om vervelende scenario's uit de weg te gaan dienen we dus tijdig met een oplossing te komen. Als u dus moeite heeft met de trap op en af te lopen neem dan actie voor er ongelukken gebeuren.

Een traplift via de zorgverzekering

Nu zult u wel denken dat een traplift ontzettend duur is. Het is natuurlijk geen hele goedkope aanschaf. Gaat u het vergelijken met een aanbouw of verhuizen dan is de traplift wel het goedkoopste. Buiten dat kan een traplift ook aardig wat geld kosten.

Het kan zijn dat u wel een traplift nodig heeft maar hier niet het geld voor heeft. U hoeft zich dan niet druk te maken. In de meeste scenario's krijgt u een groot deel van uw traplift vergoed door de zorgverzekeraar. In sommige gevallen kunt u zelfs de hele traplift vergoed krijgen.

Om er achter te komen wat u wel en niet vergoed krijgt dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Ook het bedrijf wat uw traplift komt plaatsen kan u hier vaak meer informatie over geven. Als u dus echt een traplift nodig heeft dan kunt u deze ook gewoon laten bouwen, zelfs als u het zelf niet helemaal kunt betalen. Als u een traplift nodig heeft neem dan contact op met een bedrijf wat ze doet plaatsen. Vraag hier na wat de kosten zijn voor de traplift die u wilt en bel daarna uw zorgverzekeraar. Leg aan uw zorgverzekeraar uw situatie uit. Maak duidelijk waarom u de traplift nodig heeft en wat de kosten hiervoor zijn. Leg ook uit waarom u eventuele extra functies nodig heeft bij de traplift en beantwoord de vragen van uw zorgverzekeraar. Na het gesprek kan uw zorgverzekeraar u al aangeven of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Later zult u nog verder contact moeten hebben met uw zorgverzekeraar over wat u precies vergoed kunt krijgen.

Speciale opties

Iedereen heeft andere wensen voor zijn of haar traplift. Niet iedereen heeft om de zelfde reden moeite met de trap te beklimmen. Mensen kiezen dus voor verschillende opties op hun traplift. Om te weten wat alle mogelijkheden zijn met uw traplift dient u contact op te nemen met bedrijf wat uw traplift komt plaatsen. Neem ook altijd contact op met uw zorgverzekeraar om na te vragen of uw deze extra opties vergoed krijgt. Voor de extra opties gelden er per persoon andere regels en voorwaarden betreffende de vergoedingen. Bespreek dus altijd goed wat u wel en niet vergoed krijgt. Als u iets niet vergoed krijgt maar het wel nodig denkt te hebben kunt u dit eventueel zelf betalen. Hou bij het kiezen van extra opties ook altijd oog op de toekomst. Als u nog een aantal jaartjes ouder bent heeft u sommige opties misschien nodig die u nu nog niet nodig heeft.