De uitverkoopdagen zijn weer voorbij en wat waren wij blij met de drukte deze dag. Sinds dit jaar huurden wij een mobiele pin van Instapin en dat is ons enorm goed bevallen.

Het werd ons aangeraden door de vereniging van onze winkelstraat. Een aantal winkels hebben ook een mobiele pin gehuurd. Slechts twee winkels kozen voor contant geld. 

De winkels gingen van binnen naar buiten. Dus alles leuk neergelegd in stalletjes en hangend aan kledinghangers en haakjes. 

Bijna de hele winkelstraat deed gezellig mee en het was druk met winkelend publiek. Daar deden we het voor. De straat was goed versierd met slingers en ballonnen. 

Iedere winkel had diverse kraampjes gehuurd. Het zonnetje scheen en de spulletjes stonden allemaal klaar. Het winkelend publiek kwam al vroeg op gang. 

De winkels die een mobiele pin hadden gehuurd hadden het allen groots op een bord geschreven, “pinnen, de hele dag, met gemak, ook voor een klein bedrag”. Het was een beduidend verschil hoe mooi het doorstroomde bij de winkels die een pin hadden gehuurd in tegenstelling tot de twee winkels die het met contant geld deden. Het duurde lang voordat de volgende persoon aan de beurt was om af te rekenen en mensen liepen daardoor ook wel eens door, het was daar echt te druk met vooral wachtende mensen. 

Waarom wij wel voor een mobiele pinautomaat huren waren en nog steeds zijn? Het is een stuk gemakkelijker en veiliger dan contant geld. En de pin kon van de ene kant van de kraam meegenomen worden naar de andere kant van de kraam. 

De volgende uitverkoopdagen zijn wij van de partij om een mobiele pin te huren en de twee winkels die niet meededen gaven toe dat ze de voordelen nu ook wel hebben gezien. Die zijn ook om.